Courgetpizza eller pizza med andet fyld

• 1 plade butterdej, helt optøet
• 10-12 mellemstore courgetter skåret i meget fine skiver
• Knuste sorte peberkorn
• Groft salt
• 2 kviste oregano og rosmarin, grofthakket
• 4 spsk. olivenolie
• Saft af ¼ citron
• 1 knivspids sukker
• 1 kop (ca. 2,4 dl) reven ost efter eget valg


Smør courgetskiverne med halvdelen af olivenolien. Læg courgetskiverne på grillen, og steg dem i 3 til 5 minutter ved meget svag varme. Bland 1 tsk. salt, en knivsspids peber, sukker og citronsaft. Mariner de grillede courgetskiver i denne blanding, indtil du skal bruge dem. Husk at røre rundt en gang imellem.


Rul dejen ud til pizzabunden (en cirkel eller den oprindelige facon).
Prik dejen med en gaffel. Dryp resten af olivenolien over pizzabunden, og giv den derefter et godt drys peber, salt og krydderurter. Læg pizzabunden på grillen, læg låg på, og bag bunden i 15 til 20 minutter ved meget svag varme. Kontrollér pizzabunden efter de første 5 minutter, og juster varmen, hvis det er nødvendigt.


Fem minutter før pizzabunden er bagt færdig, lægges ourgetskiverne på. Strø reven ost over courgetterne, og læg låg på igen.


Andre forslag til pizzafyld:
• Solmodne tomater
• Slikasparges
• Almindelig margherita: tomater, krydderurter og ost


2-4 portioner.

opskrift på pizza på gasgrill