DESSERTER

HONNINGPÆRE MED BRIE OG PANETTONE

  • 6 skiver panettone
  • 3 store pærer, uden kernehus og skåret i både
  • 1 spsk. smør
  • 2 spsk. honning
  • 2 spsk. mandelflager
  • 1 lille rund brie, skåret i 6 stykker
  • Flormelis til drys

 

Tørsteg panettone let på en flad pande. Gør det samme med mandelflagerne. Sæt det til side. Læg smørret på en pande, og varm den op. Når smørret bobler, hældes honning på panden. Tilsæt pærer, lige før honningen bliver brun. Vip med panden for at dække pærebådene jævnt med honning, og lad dem koge i 2 til 3
minutter. Læg briestykkerne langs pandens kant, og varm dem let igennem. Læg en skive ristet pannetone på hver tallerken, fordel pærestykkerne på brødet, læg et stykke brie ovenpå, og pynt med ristede mandelflager. Denne dessert er også fantastisk lækker, hvis du hælder lidt dessertvin over den før servering. 6 portioner.

GRILLET MANGO MED FROZEN INGEFÆRYOGHURT

  • 2 til 3 store faste, men modne mangoer
  • Flormelis til drys
  • 2 kopper (ca. 4,8 dl) yoghurt naturel eller vaniljeyoghurt
  • 2 vaniljestænger
  • 2 spsk. cognac eller Verjuice (spørg i den nærmeste delikatesseforretning)
  • 3 spsk. hakket, syltet ingefær
  • Evt. honning

 

Skær vaniljestangen op på langs. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Tilsæt vaniljekornene til cognac eller Verjuice, og lad det trække i ½ time. Hæld yoghurt op i en beholder, der kan tåle at komme i fryseren. Bland vaniljeudtræk og syltet ingefær i yoghurten. Smag til, og tilsæt eventuelt honning. Sæt beholderen i fryseren i 1 time. Rør rundt med en gaffel, så der ikke dannes iskrystaller. Gentag dette flere gange, og frys derefter yoghurten helt ind. Skær mangoerne i halve. Drys flormelis på mangostykkerne. Varm en grill- eller paellapande op ved kraftig varme. Steg den flade del af mangoerne i smør i et par minutter. Skær de halve mangoer over. Serveres med frosset ingefæryoghurt. 4-6 portioner.

 

GRILLET MANGO MED FROZEN INGEFÆRYOGHURT

CHOKOLADEBANANER

  • 6 bananer, skallen skal stadig være grøn
  • 30 mørke chokoladeknapper
  • Stanniol
  • Mørk rom eller Van der Hum-likør

 

Skær bananskrællen op på langs. Lav 5 lodrette snit ned gennem bananen. Tryk en chokoladeknap ned i hvert indsnit. Pak bananerne enkeltvis ind i stanniol, så de ligner en knallert. Læg bananpakkerne
direkte på grillen, og lad dem stege i 5-8 minutter, afhængigt af hvor bløde bananerne skal være. Åbn stanniolpakken. Hæld lidt rom over bananerne før servering. Server evt. med en krydret kardemommesirup som et alkoholfrit alternativ til rom.
6 portioner.

KARAMELLISERET ANANAS OG TROPEFRUGT

  • 1 frisk ananas, skåret i 8 skiver på langs
  • 2-3 tsk. smør
  • 1 spsk. sukker
  • Evt. hakket citrongræs
  • 4 nektariner, skåret i halve (eller årstidens frugter)
  • Skal af appelsin og lime
  • Mascarpone eller flødeskum

 

Varm grillen op, indtil den begynder at ryge. Smør frugten med halvdelen af smørret, og steg frugten på den varme grill i et par minutter på hver side. Tag frugten af grillen. Brug derefter en flad grillplade (f.eks. den modsatte side af CADACs specielle tosidede grillplade) eller en flad stegepande. Tilsæt resten af smørret, sukker, citron- og appelsinskal samt citrongræs. Hæld den grillede frugt på panden, og sørg for, at al frugten bliver dækket med karamel. Læg frugten på et fad. Serveres med mascarpone eller flødeskum.
4 portioner.

 

KARAMELLISERET ANANAS OG TROPEFRUGT grill opskrift

SAFARI CRÈME BRÛLÉE 

  • 4 æg
  • 4 tsk. sukker
  • Eddike, en dråbe eller to pr. skål
  • ¾ kop (ca. 1,8 dl) mælk
  • Rosenvand

 

Bland æg, mælk og sukker i en skål. Pisk det hele sammen. Hæld blandingen op i 4 små portionsskåle. Hæld en dråbe eddike og rosenvand eller to i hver skål. Bring lidt vand til kog i en wok. Sæt skålene i det kogende vand, og læg låg på. Damp cremen i 5 minutter, indtil den bliver tyk. Tag skålene op af wokken. Serveres med et par kandiserede rosenblade for at opnå en eksotisk effekt.
BEMÆRK! Denne crème brûlée kan serveres afkølet.
4 portioner.

GRILLEDE FRISKE FIGNER MED KARDEMOMME OG SYLTET INGEFÆR

  • 1 dusin friske figner, skåret i halve
  • 6 stykker syltet ingefær, hakket
  • Lidt cognac, rom eller anden alkohol
  • 6 kardemommekapsler, knust under en kniv
  • 2 spsk. frisk lime- eller citronsaft
  • 4 tsk. smør

 

Lad kardemommekapsler og hakket syltet ingefær trække i alkohol og lime-/citronsaft i mindst 15 minutter. Varm grillen op, indtil den er meget varm. Smør et lag smør på fignerne. Læg dem på den varme grill i 2 minutter, indtil de er bløde, men stadig bevarer faconen.
Hæld kardemomme-/ingefæralkohol over fignerne. Saften vil boble kraftigt. Tag fignerne af grillen straks. Serveres med vaniljeis.
4 portioner.

GRILLEDE FRISKE FIGNER MED KARDEMOMME OG SYLTET INGEFÆR grill opskrifter