Grillede peberfrugter i rødvin

  • ¾ kop (ca. 1,8 dl) rødvin
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. olivenolie
  • Saft af ½ citron
  • 2 spsk. paprika
  • Salt og peber
  • 3 røde peberfrugter
  • 3 gule peberfrugter
  • 2 grønne peberfrugter
  • 3½ spsk. dansk feta (salattern)
  • ½ kop (ca. 1,2 dl) hakkede grønne tomater
  • 1 lille rødløg i skiver

 

Bland sukker og rødvin, indtil sukkeret er næsten opløst. Bland olie, citronsaft, paprika, en knivsspids salt og peber sammen under omrøring.


Skyl peberfrugterne, og læg dem på den varme grill. Sæt låg på. Steg peberfrugterne, idet de vendes jævnligt, indtil skindet bobler op. Stegetid ca. 20 minutter ved middel til kraftig varme. Tag peberfrugterne af grillen, og læg dem i en bøtte med låg i et par minutter.


Fjern skind og kerner fra peberfrugterne. Riv dem i strimler, der lægges i en skål med rødvinsblandingen. Bland feta, løg og tomater i lige før servering. Serveres med rygende varme pitabrød.


4 portioner som tilbehør.

Grill opskrift på grillede peberfrugter i rødvin