Kylling i tajine

  • 1½ kop (ca. 3,6 dl) kød fra kyllingelår eller brystskåret i firkanter
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 1 spsk. harrissa (eller anden chilipasta)
  • 1 bundt bredbladet persille: Hak stilkene groft og bladene fint
  • 1 tsk. spidskommen, hele frø eller pulver
  • 1 tsk. fennikelfrø, hele frø eller pulver
  • 1 kanelstang
  • 1 syltet citron. Du kan i stedet bruge 2 tykke skiver citron. Salt dem på begge sider, og lad dem trække i 30-60 minutter
  • 10 tørrede halve abrikoser, skåret i kvarter
  • Evt. 10 tørrede halve ferskner, skåret i kvarter
  • Salt og peber
  • 2 spsk. olie
  • ¼ kop (ca. 0,6 dl) vand

 

Bland kyllingekød, hvidløg, persillestilke og harrissa godt sammen, og sæt det til side. Varm panden op, tilsæt olie, spidskommen og kanelstang. Når kommensfrøene begynder at springe, tilsættes kyllingekødet. Vend kyllingekødet en eller to gange, og tilsæt derefter vand. Læg låg på, og lad retten koge i 5 minutter, eller indtil kyllingekødet er 70% gennemstegt.
Tilsæt resten af ingredienser, bortset fra persillebladene. Rør rundt, læg låg på, og lad retten koge i yderligere 2 til 5 minutter. Læg retten over på et serveringsfad. Drys med hakket persille. Smag til med salt
og peber. Serveres straks.


4 portioner.

Grill opskrift på kylling i tajine