Lammefrikadeller med mynte på spid

  • 400 g hakket lammekød
  • 1 lille revet løg
  • Bladene af 1 bundt frisk mynte, grofthakket
  • Evt. skal af 2 limes
  • Skal af 2 citroner
  • 1 lille kvist frisk rosmarin, finthakket
  • 1 æg
  • 1 spsk. majsstivelse
  • Salt og peber til tilsmagning
  • 4-5 spsk. vand
  • Tykke træspid (skal trække i koldt vand)
  • Lidt olie til pensling af grillen

 

Hæld alle ingredienserne i en stor skål. Bland farsen grundigt med en ske eller en paletkniv. Tag så meget af farsen op i hænderne som muligt, og klask det hårdt ned i skålen. Gentag dette i 10 minutter, indtil du kan samle al farsen i en kugle. Når farsen kastes ned i skålen på den måde, trækkes den naturlige stivelse i kød og fisk ud, og det forbedrer farsens struktur.


Del farsen op i ens portioner, svarende til antallet af træspid. Pak farsen godt rundt om spiddet. Varm grillen op til kraftig varme, pensl den med olie, og læg spiddene på grillen. Skru ned til middel varme. Steg spiddene i 5-10 minutter på hver side, med eller uden låg på.


4-6 portioner.

Grill opskrift på lammefrikadeller med mynte på spid