MARINADER

MARINADE TIL FJERKRÆ

  • 1 kop (ca. 2,4 dl) yoghurt naturel
  • 1 mellemstort løg, revet fint
  • 1 kvist rosmarin, hakket
  • 1 kvist timian, hakket
  • 1 laurbærblad
  • Salt og peber
  • Tilsæt evt. 1 spsk. cayennepeber eller paprika, hvis du gerne vil have en stærkere marinade.

 

Bland alle ingredienserne godt. Holdbar i op til 3 dage i køleskabet.

HVIDLØGS- ELLER INGEFÆRSVINAIGRETTE

  • 2-4 fed hvidløg eller 10 cm frisk ingefær, hakket eller revet
  • Hvidvins- eller rødvinseddike
  • En knivsspids sukker og salt

 

Bland alle ingredienserne. Holdbar i op til 1 uge i køleskabet. Bedst til pocheret eller dampet fjerkræ, fisk og skaldyr. Prøv at marinere en blanding af tilberedte  skaldyr i vinaigretten. Kan også bruges som dressing til salat.

DEN HEMMELIGE MARINADE

  • 1 kop (ca. 2,4 dl) tomatsauce
  • 1 kop (ca. 2,4 dl) sirup, 1 3 kop (ca. 0,8 dl) honning eller ¼ kop (ca. 0,6 dl) sukker
  • ½ kop (ca. 1,2 dl) olie
  • 2 eller flere fed knust hvidløg
  • 1 spsk. salt
  • ½ spsk. knust sort peber
  • Saft af ½ citron
  • 1 laurbærblad
  • ½ tsk. kryddernelliker stødte eller hele

 

Bland alle ingredienserne, og opbevar marinaden på en flaske, indtil du skal bruge den. Holdbar i køleskabet i op til 1 måned. Du kan også tilsætte sojasauce, hoisin sauce eller plum sauce som variation.

MARINADE TIL FJERKRÆ  HVIDLØGS- ELLER INGEFÆRSVINAIGRETTE  DEN HEMMELIGE MARINADE

 

VINMARINADE

  • ½ kop (ca. 1,2 dl) rød- eller hvidvin
  • 1 tsk. stjerneanis
  • 1 laurbærblad
  • 5 peberkorn
  • 1 hel citron, skåret i skiver
  • 3 hele fed hvidløg, trykket flade med en kniv
  • 1 tsk. sukker
  • Salt og peber til tilsmagning

 

Tilsæt evt. timian, salvie, rosmarin eller andre krydderurter. Bland ingredienserne, og brug marinaden straks.

ØLMARINADE

  • 1 dåse øl
  • 1 grofthakket citron
  • 1 spsk. groft salt
  • Olie
  • 2 knivspidser sukker

 

Gnid salt på citronstykkerne. Lad dem trække natten over eller længere for at opnå det bedste resultat. Når kødet skal marineres, blandes resten af ingredienserne. De tilsættes derefter til citronen, og marinaden hældes over kødet. Denne marinade passer utrolig godt til vildt og andre lidt mere seje typer kød.

YOGHURTMARINADE

  • 1 kop (ca. 2,4 dl) yoghurt naturel
  • 2 spsk. marsala
  • 1 spsk. stødte sorte sennepsfrø
  • 2 spsk. stødte ristede sesamfrø
  • ¼ kop (ca. 0,6 dl) olivenolie
  • Saft af ½ til 1 citron
  • 1 knivspids sukker
  • Salt og peber til tilsmagning

 

Bland alle ingredienserne. Marinaden er holdbar i køleskabet i op til 1 uge. Velegnet til fjerkræ, kød og fisk.

grill marinader