Middelhavsgryde

  • 1 kop (ca. 2,4 dl) kikærter
  • 2 chorizopølser, skåret i 5 mm tykke skiver
  • 2 kopper (ca. 4,8 dl) rodfrugter (evt. også butternut-squash, græskar…), skåret i tern
  • 1 kop (ca. 2,4 dl) søde kartofler, skåret i tern
  • 1 kop (ca. 2,4 dl) hele cherrytomater
  • 1 kop (ca. 2,4 dl) hakket bladselleri
  • 1 kop (ca. 2,4 dl) hakkede løg
  • 4 kopper (ca. 9,6 dl) fond, evt. mere hvis det er nødvendigt
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 tsk. kanel, 1 tsk. ingefær, 1 tsk. paprika og 1 tsk. gurkemeje
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Bredbladet persille og citronskal til tilsmagning

 

Udblød kikærterne i 3 kopper kogende vand natten over. Lad dem dryppe af, og sæt dem til side.


Brug en dyb stegepande eller paellapande. Steg pølseskiverne sprøde i lidt olie. Tag de sprøde pølseskiver op af panden.


Hæld yderligere 2 spsk. olie på panden, og steg løg, bladselleri, hvidløg og alle de stødte krydderier. Dette skal ske under omrøring for at frigive krydderiernes aromastoffer. Tilsæt grøntsager en ad gangen, derefter kikærter og cherrytomater. Rør forsigtigt for at undgå, at retten brænder på. Hæld fond i, og lad retten simre, indtil alle ingredienser er kogt, og væsken er blevet til en fyldig og cremet sauce. Smag til med salt og peber.


Serveres med hakket persille og citronskal.


6-8 portioner.

Grill opskrift på Middelhavsgryde