Oksemørbrad med stærk sauce

  • 1 mellemstor eller stor oksemørbrad
  • 3 spsk. groftkværnet sort peber
  • 1 spsk. groft havsalt
  • 2 spsk. groftkværnede korianderfrø


Sauce:

  • 1 grøn chili skåret i strimler
  • 1 rød chili skåret i strimler
  • 4 spsk. olie
  • 3 spsk. sojasauce
  • 2 spsk. cognac/tør sherry
  • 1 tsk. honning eller sukker
  • 4 spsk. citronsaft
  • Evt. 1 tsk. stødt kommen

 

Bland salt, peber og korianderfrø, og dæk kødet jævnt med blandingen.


Bland alle ingredienser til sauce, og bring dem i kog i en kasserolle. Saucen skal reduceres og derefter jævnes. Sæt saucen til side.


Steg kødet ved kraftig varme (kul eller gas) i 15 til 25 minutter. Sørg for at vende kødet, så det bliver stegt ensartet. Tag kødet af grillen, og lad det hvile på et tildækket fad eller pakket ind i stanniol i yderligere 5-10 minutter.


Skær oksemørbraden i skiver, og arranger skiverne på et fad, før du hælder saucen over. Kødet kan pyntes med lidt chilistrimler eller -ringe.


4-6 portioner.

Grill opskrift på oksemørbrad med stærk sauce