Paella med alt godt fra havet

  • Et udvalg af skaldyr osv.: jomfruhummer, blæksprutte, blåmusling, hjertemusling, krabbe
  • Ekstra jomfru olivenolie
  • 1-2 fed finthakket hvidløg
  • 1 mellemstort, finthakket løg
  • 1 kop (ca. 2,4 dl) peberfrugter (rød, grøn og gul), skåret i den ønskede størrelse
  • 1-2 spsk. paprika
  • 2-3 kopper (ca. 5-7 dl) langkornede ris eller paellaris
  •  Et godt drys safran, opblødt i ½ kop (ca. 1,2 dl) varmt vand
  • 1½ l fiskefond
  • 1 kop (ca. 2,4 dl) tør hvidvin

 

Vælg den ønskede mængde forskellige fisk og skaldyr. Rengør og skyl fiskene og skaldyrene, og lad dem dryppe grundigt af.


Steg hakket hvidløg let i 4 spsk. olie i en paellapande eller en stor stegepande. Steg de forskellige typer fisk og skaldyr hver for sig, og sæt dem til side.


Hæld yderligere 2 spsk. olie på panden, og varm den op. Tilsæt løg, peberfrugt, paprika og halvdelen af persillen under omrøring. Tilsæt ris, og steg det hele i yderligere 5 minutter under konstant omrøring. Tilsæt den opblødte safran (med væske) og vin. Rør regelmæssigt i risen, så den ikke brænder på. Tilsæt fiskefonden lidt efter lidt, efterhånden som risen opsuger væsken. Når risen har opsuget al væsken, lægges fisk og skaldyr oven på risen. Drys med resten af persillen. Serveres straks.


BEMÆRK! Du kan også bruge en CADAC-skottel i stedet for en paellapande til denne ret.


6-8 portioner.

Grill opskrift på paella med alt godt fra havet