Polenta

  • 1 kop (ca. 2,4 dl) minutpolenta
  • 4 kopper (ca. 9,6 dl) vand
  • 2 tsk. salt eller mere til tilsmagning
  • 2 spsk. smør
  • 1 kop (ca. 2,4 dl) parmesan
  • ¼ kop (0,6 dl) cremefraiche eller yoghurt naturel
  • 1 spsk. krydderurter efter eget valg: basilikum, rosmarin, salvie


Hæld vand og salt op i en tykbundet gryde, og bring det i kog. Pisk polenta i lidt efter lidt til en jævn blanding. Skru ned for varmen, og pisk kraftigt, indtil blandingen ligner flødeskum. Læg låg på, og lad polentaen småkoge i 5 til 7 minutter ved svag varme. Rør rundt i blandingen endnu en gang med en træske, og bland derefter krydderurter, ost og smør i polentaen. Hæld blandingen op på et fladt fad eller en bageplade, og lad den køle helt af. Blandingen kan opbevares i køleskabet i 2 til 3 dage.


Skær polentaen i stykker efter eget valg. Pensl hvert enkelt stykke med lidt olie. Læg polentastykkerne på den meget varme grill, og steg dem i et par minutter på hver siden, indtil de er gennemvarme og eventuelt har fået flotte grillmærker.

Sådan laver du Polenta på gasgrill efter opskrift