SALSAER

GUACAMOLE

  • 2 store eller 4 små avocadoer ( de mørke, rynkede – er bedst)
  • Tomater (flaske- eller stilktomater er de sødeste)
  • 1 lille eller ½ stort rødløg
  • Saft af 1 lime (du kan evt. også bruge lidt limeskal)
  • Salt og peber til tilsmagning
  • ½ kop (ca. 1,2 dl) friske korianderblade, grofthakket eller revet i stykker med hænderne

 

Skær avocadoerne i halve. Fjern stenen ved at hakke en kniv ned i den og dreje. Skrab kødet ud af skindet, hak det, og mos det lidt. Læg avocadokødet i en ren skål. Tilsæt de hakkede tomater, løg, limesaft og salt. Bland det hele grundigt. Serveres med tortillachips eller brødstænger (grissini). 4-6 portioner.

SALSA MED PEBERFRUGT OG RADISE

  • 1 rød og 1 gul peberfrugt, skåret i tern
  • 1 bundt radiser, skåret i tynde skiver (hvis bladene er friske og sprøde, kan de hakkes og bruges i salsaen)
  • 2 til 3 tomater skåret i tern
  • Saft af 1 citron eller lime
  • 1 hakket grøn chili
  • Salt og peber til tilsmagning
  • 2 spsk. eddike
  • 1 tsk. honning
  • Evt. 2 fed hakket hvidløg
  • 1/3 kop (ca. 0,8 dl) finthakket koriander

 

Mariner peberfrugter og radiser (ikke bladene) i eddike, honning og hvidløg i mindst 30 minutter. Bland alle ingredienserne godt. Så er salsaen klar til servering. 4-6 portioner.

MAJSSALSA

  • 4 mellemstore majskolber
  • 2 til 3 tomater skåret i tern
  • 1/3 kop (ca. 0,8 dl) hakket koriander
  • 1/3 kop (ca. 0,8 dl) hakkede forårsløg
  • Saft af 1 citron eller lime
  • Ca. 2 spsk. fish sauce til tilsmagning
  • 1 tsk. sukker

 

Kog majskolberne i 5–10 minutter. Lad dem køle af. Fjern alle kernerne fra majskolberne. Hæld alle ingredienserne op i en skål, bland dem godt. Så er salsaen klar til servering. 4-6 portioner.

GUACAMOLE SALSA MED PEBERFRUGT OG RADISE MAJSSALSA