SAUCER

CHILISAUCE

  • 6-10 chilier (afhængigt af hvor stærke de er), grønne og røde
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 tsk. frisk ingefær, hakket
  • ½ kop (ca. 1,2 dl) tomatpure/pasta
  • Salt
  • 1 citronsaft plus citronskal
  • 1 kop (ca. 2,4 dl) sukker

 

Fjern kernerne fra chilierne. Hæld alle ingredienserne, bortset fra sukker, i en blender, og blend dem til en tyk pasta. Hæld sukker og pasta op i en kasserolle. Bring blandingen i kog, og lad den simre, indtil den er blevet til en blank sauce. Det er næsten lige som at lave syltetøj, bortset fra at saucen skal være lidt tyndere. Tag kasserollen af varmen, og lad saucen køle af. Opbevares i et skoldet glas. Denne sauce er fantastisk lækker til fjerkræ, ost og is. Holdbar i køleskabet i op til 6 uger.

BARBEQUE-SAUCE

  • 1 finthakket løg
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 tsk. frisk ingefær, hakket
  • 5 finthakkede tomater
  • Tomatpure/pasta
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. nelliker
  • 2 spsk. olie
  • ½ kop (ca. 1,2 dl) vand
  • 6 tørrede abrikoser skåret i tern
  • 2 spsk. farin
  • 1 spsk. cognac/sherry
  • 1-2 hakkede chilier
  • 3 spsk. grofthakket koriander

 

Opløs sukkeret ved svag varme. Tilsæt cognac eller sherry og abrikoser. Sæt det til side. Steg løg, hvidløg og ingefær, til de er blanke. Tilsæt derefter tomater, tomatpure/pasta og de stødte krydderier under omrøring. Bring saucen i kog, og tilsæt vand, chili og koriander. Bring saucen i kog igen, skru ned for varmen, og lad saucen simre i yderligere 10 minutter. Tag gryden af varmen, og lad saucen køle af. Opbevares i et skoldet glas. Holdbar i køleskabet i op til 2 uger.

SØD-STÆRK TOMATSAUCE

  • 1 lille revet løg
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 5 spsk. chutney
  • 5 spsk. tomatsauce
  • 1 spsk. engelsk sennepspulver eller
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 2 spsk. olie
  • 2 spsk. sirup eller farin
  • 2 spsk. cognac/sherry

 

Bring alle ingredienserne i kog i en kasserolle. Rør rundt, og lad saucen simre, indtil den har fået en sirupsagtig konsistens. Holdbar i op til 3 dage i køleskabet.

Hjemmelavet-sauce-til-grill