Strimlet dyrekød

  • 1-2 kg dyrekød (steg)
  • ¼ kop (ca. 0,6 dl) baconfedt eller 4 spsk. olivenolie
  • 1 mellemstor peberfrugt, julienneskåret
  • Evt. 1 chili, skåret i strimler
  • 1 lille rødløg i tynde skiver
  • ½ kop (ca. 1,2 dl) sorte oliven
  • ½ kop (ca. 1,2 dl) julienneskåret tomatkød
  • 2 spsk. persille, groft revet i stykket


Marinade:

  • ½ kop (ca. 1,2 dl) rødvin
  • Saft af 1 citron
  • 1 laurbærblad
  • 5 sorte eller grønne peberkorn
  • Evt. 1 spsk. majsstivelse
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. rosiner eller sultanarosiner
  • Salt og peber til tilsmagning

 

Mariner kødet som minimum natten over. Jo længere kødet marineres, jo bedre bliver resultatet. Vend kødet et par gange, mens det bliver marineret.


Lynsteg løg og peberfrugt i halvdelen af baconfedtet eller olien. Tag løg og peberfrugt op af panden, og sæt det til side.


Hæld resten af fedtet eller olien på panden. Brun kødet grundigt ved kraftig varme. Hæld marinaden på panden, og lad retten simre ved middel varme i 20 til 30 minutter, eller indtil kødet er mørt.


Si kødet fra, og lad det køle af, så det kan rives i strimler med hænderne (den struktur, der opnås ved at rive kødet i strimler med hænderne, er langt mere delikat, end skåret med en kniv).


Varm saucen op igen ved kraftig varme, og reducer den yderligere, til den får en sirupsagtig konsistens. Bland kød, oliven, tomater, evt. chili, persille, løg og peberfrugt med den varme sauce, hvis du vil servere retten varm. Ellers skal saucen køle af. Så har du en dejlig kold sommerret.


Denne pragtfulde ret kan også bruges som fyld i wraps og kartofler.


4-6 portioner.

Grill opskrift på strimlet dyrekød