Svinekoteletter i ananas- og Ingefærsauce

  • 6 svinekoteletter med skaft, ca. 2-3 cm tykke
  • 1 spsk. olie
  • Salt og peber
  • 1 mellemstor ananas, skrællet og derefter skåret i skiver
  • 3 skiver frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. sukker
  • ¼ kop (ca. 0,6 dl) rød- eller hvidvin

 

Varm en grillpande eller skottel op ved kraftig varme. Pensl verfladen med lidt olie, og steg svinekoteletterne 3 til 5 minutter på hver side. Drys med salt og peber. Stegetiden afhænger af, hvor tykt kødet er, og hvor gennemstegt det skal være.


Mens kødet steger, blendes halvdelen af ananasskiverne sammen med hvidløg og ingefær. Tilsæt lidt vand, hvis det er nødvendigt. Sæt det til side.


Når koteletterne er stegt, tages kødet af panden og lægges på et serveringsfad eller tallerkener. Læg resten af ananasskiverne på panden. Hæld vin på panden. Kog, indtil væsken er reduceret til en lidt tykkere sauce. Tilsæt den blendede blanding, sukker og lidt mere vin eller vand. Reducer saucen yderligere. Tag saucen af varmen, når den har fået konsistens som tyndtflydende sirup. Hæld saucen over koteletterne. Serveres straks.


Abrikos passer godt til svinekød. Hvis du bruger abrikos i stedet for ananas, skal der dog ikke tilsættes ingefær!


4-6 portioner.

Grill opskrift på svinekoteletter i ananas- og Ingefærsauce