Svinemørbrad med æblefyld

  • 2 mellemstore svinemørbrader
  • 250 g røget bacon i skiver
  • 1 lille madæble, skrællet og uden kernehus
  • Saft og skal af ½ citron
  • 50 g chorizopølse i skiver
  • ½ spsk. honning
  • 1 spsk. sojasauce
  • ½ spsk. cognac eller tør sherry
  • Salt og sort peber
  • 1 bundt salvie

 

Skær æblet i kvarter og derefter i tynde skiver. Bland æbleskiverne med citronsaft og -skal. Skær en revne på langs i hver svinemørbrad. Fyld honning, sojasauce og cognac eller sherry ned i revnen. Læg halvdelen af æble- og chorizoskiverne plus et par salvieblade ned i den første mørbrad. Drys med salt og peber.


Vikl halvdelen af baconskiverne rundt om mørbraden, så fyldet holdes på plads. Det samme gøres med den anden mørbrad og resten af fyldet.


Brun de to mørbrader på alle sider i en wok i 5 minutter ved kraftig varme. Skru ned til middel varme, og lad kødet stege i yderligere 8-10 minutter. Hvis der er låg til wokken, kan du slukke for varmen, og lade
kødet hvile under låg i yderligere 10 minutter. Ellers skal de to mørbrader pakkes ind i stanniol og hvile i 10 minutter før servering. Skær kødet i skiver på 2-4 cm. Retten kan serveres med en af salsaerne på side 100 og grillet polenta som tilbehør.


4-6 portioner.

Grill opskrift på svinemørbrad med æblefyld