Velkrydrede burgere

  • 500-600 g oksefars
  • 1 æg
  • 2 spsk. grofthakket bredbladet persille
  • 1 spsk. salvie
  • 1 kvist timian
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 spsk. stødt kommen
  • ½ spsk. kryddernelliker (pulver)
  • 1 spsk. korianderfrø
  • 1 mellemstort, finthakket rødløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • 4 burgerboller

 

Hak alle krydderurterne fint. Bland alle ingredienserne sammen til en fars, bortset fra olivenolie og burgerboller. Bland farsen grundigt.
Lad farsen hvile, eller sæt den i køleskabet natten over.


Varm grillpanden op ved kraftig varme. Form farsen til fire hakkebøffer. Pensl bøfferne på den ene side med olie. Læg den smurte side nedad i en grillpande eller en skottel, og steg bøfferne ved middel varme i 3-5 minutter. Pensl den anden side af bøfferne med olivenolie, før de vendes. Steg dem på den anden
side i 3-5 minutter. Læg hakkebøfferne i burgerbollerne. Serveres straks med tilbehør eller grøn salat efter eget valg.
Du kan også bruge andet hakket kød eller fiskefars til denne ret.


4 portioner.

Grill opskrift på velkrydrede burgere