Vildtgryde med frugt

  • 800 g - 1 kg vildtkød, skåret i 5 cm stykker
  • 1-2 hakkede løg
  • 3 fed hvidløg i skiver
  • ½ kop (ca. 1,2 dl) rødvin
  • 3 madæbler, skåret i hver 6 stykker
  • ½ kop (ca. 1,2 dl) persille
  • 2 kviste oregano
  • 1 kop (ca. 2,4 dl) halve cherrytomater
  • 8-10 svesker
  • Salt og peber til tilsmagning
  • Olie til stegning

 

Brun kødet ensartet på begge sider. Tilsæt løg og hvidløg, og steg det hele i et par minutter. Tilsæt derefter persille og oregano, rør lidt rundt, og tilsæt resten af ingredienserne. Bring retten i kog, skru ned for varmen, og lad retten simre i 30 til 45 minutter, indtil kødet er mørt. Husk at røre i retten en gang imellem, så æbler og svesker ikke brænder fast. Der skal eventuelt tilsættes lidt vand.


Variationer:
Du kan også bruge strudsekød, kalkun- eller svinekød til denne ret.


Tilsæt en portion sød-stærk tomatsauce (se side 98), hvis du gerne vil have mere sauce. Den hemmelige kødmarinade er perfekt til at mørne kødet. Lad kødet marinere natten over, hvis det er muligt.


4-6 portioner.

Grill opskrift på vildtgryde med frugt